Прес-центр9 серпня 2019, 16:08

Проведено профілактичний рейд «Сім’я і діти», «Діти вулиці»

08 серпня 2019 року з метою попередження бездоглядності та безпритульності дітей, подолання сімейного неблагополуччя,  захисту прав та інтересів дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, службою  у справах дітей Троїцької райдержадміністрації сумісно з працівниками Троїцького ВП ГУНП у Луганській області проведено профілактичний рейд «Сім’я і діти»,  «Діти вулиці» на території Привільської сільської ради.

Під час рейду за місцем проживання відвідано 3 сім’ї, в яких виховується 10 дітей, в ході якого перевірено житлово-побутові умови родин, де батьки, ухилення від виконання батьківських обов’язків. Складено 1 адміністративний протокол за ст. 184 КУпАП.  З батьками проведено індивідуально-профілактичні бесіди щодо відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей, побутові умови відповідають нормам. Батьки, знаючи, що перебувають під особим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в належних умовах.