Прес-центр22 травня 2020, 13:05

Проведено профілактичний рейд на території Тарасівської сільської ради Троїцького району Луганської області

21 травня 2020 року за ініціативою Служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації було проведено профілактичний рейд на території Тарасівської сільської ради Троїцького району Луганської області спільно з працівниками РЦСССДМ та Троїцького ВП ГУНП в Луганській області.

З метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, всебічний розвиток та виховання в сімейному оточені під час карантину, відвідано сім’ї внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Тарасівської сільської ради.

З батьками проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо заходів безпеки в умовах карантину. Рекомендовано максимально обмежити перебування дітей у багатолюдних місцях, місцях відпочинку та проведення активного дозвілля в період дії обмежувальних заходів та пам’ятати, що саме на них законодавством України покладений обов’язок піклуватись за охорону здоров’я власної дитини.

Також надано консультативну допомогу щодо отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
Робота у даному напрямку продовжується.