Прес-центр4 грудня 2019, 16:12

Проведено нараду за темою: «Попередження та подолання насильства щодо дітей у районі: координація дій»

04 грудня 2019 року Службою у справах дітей Троїцької райдержадміністрації організовано та проведено нараду за участю в. о. голови Троїцької райдержадміністрації, заступника голови Троїцької районної ради, представників Троїцького відділу Старобільської місцевої прокуратури, Троїцького ВП ГУНП у Луганській області, Троїцького районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Луганській області, управління соціального захисту населення Троїцької райдержадміністрації, охорони здоров’я, відділу освіти Троїцької райдержадміністрації, Троїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Троїцького районного центру зайнятості, селищного, сільських голів, в. о. старост старостинських округів на тему: «Попередження та подолання насильства щодо дітей у районі: координація дій».

Під час наради були розглянуті питання щодо діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, впровадження Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Наталія Мороз інформувала про підвищення ефективності дій, спрямованих на мінімізацію причин, що призводять до негативних проявів у дитячому середовищі на території Троїцького району.

Олександр Калюжний під час виступу наголосив на спеціальних заходах Національної поліції щодо протидії домашнього насильства.

Валентина Дородаєва звітувала про реалізацію заходів Троїцьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми.

Валентина Гуртяк презентувала роботу мобільної бригади Троїцької селищної ради щодо попередження насильства;

Марина Савченко доповіла про дії Центру пробації щодо постановки на профілактичний облік кривдників та проведення з ними відповідної роботи.

По завершенню наради начальник Служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації Наталія Мороз наголосила на важливості механізму взаємодії між вищезазначеними структурами щодо захисту населення на території нашого району, а саме, попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та торгівлі людьми.