Прес-центр7 квітня 2018, 12:04

«Повернемо мир на Донбас»: голуби – символ миру – були випущені в небо над Луганськом і Сєвєродонецьком

Всеукраїнська акція «Повернемо мир на Донбас» відбулася сьогодні, 7 квітня, у багатьох містах України, у тому числі й на тимчасово окупованій території. Голуби – символ миру – здійнялися в небо над Сєвєродонецьком і Луганськом, Чернівцями та Антрацитом, Львовом і Алчевськом – всюди, де люди прагнуть мати мирне небо над головою.

У Сєвєродонецьку захід був організований під час традиційної виставки-ярмарку Луганського обласного клубу голубоводів, любителів декоративних та співочих птахів. Ініціатива належить президентові Федерації голубиного спорту України Івану Бондарашу.

Підтримав акцію голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Сьогодні, у день великого християнського свята Благовіщення, ми особливо чекаємо благої звістки про настання миру в Україні. Голуб є традиційним символом миру в усьому світі. Ми випустили птахів тут, а наші земляки – у Луганську. Ми прагнемо миру! Цей захід має для нас глибоке символічне значення», – підкреслив очільник області. Він також привітав земляків із прийдешнім святом Великодня та вручив представникам спільноти голубоводів регіону нагороди від Луганського обласного клубу голубоводів, любителів декоративних та співочих птахів.

Проведення виставок-ярмарків клубу голубоводів традиційно відбувається в Луганській області. Їх відвідують любителі голубів з різних міст і районів не тільки Луганщини, а й сусідніх Донецької, Харківської, Полтавської та Сумської областей.