Прес-центр11 липня 2017, 18:07

Питання збирання врожаю 2017 року та недопущення виникнення степових і лісових пожеж у на території району на контролі у влади

11 липня 2017 року в залі засідань районної ради  перший заступник,  в.о. голови Троїцької райдержадміністрації Олег Сліпець провів засідання колегії. У роботі взяли участь  голова районної ради Сергій Терещенко,  селищний та сільські голови, начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники сільськогосподарських підприємств району, особи, які самостійно обробляють земельні частки (паї), представники районних громадських організацій, ЗМІ.                                                                                          

Перед початком роботи колегії Сергій Терещенко проінформував присутніх про участь делегації з Троїцького району в обласному заході День поля, присвяченому святу Першого снопа, який відбувся в Сватівському районі. Було представлено на огляд відеоматеріали даного заходу.

На засіданні колегії було розглянуто питання: «Про  комплекс заходів  щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій під час збирання врожаю 2017 року та недопущення виникнення степових і лісових пожеж у пожежонебезпечний період на території району». З інформацію виступили начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр Шкальний, начальник Троїцького міськрайонного відділу Головного Управління Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій в Луганській області Володимир Шварьов, головний державний інспектор відділу державного нагляду в агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, на транспорті і у зв’язку Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Луганській області Владислав Солдатенко, лісничий Троїцького лісництва ДП «Білокуракинське ЛОГ» Сергій Смиков.  

          Станом на 01 липня 2017 року до збору врожаю в наявності є ранніх зернових: озимої пшениці – 19112 га, озимого ячменю – 22 га, ярого ячменю – 3741 га, ярої пшениці – 64 га, вівса – 184 га, гороху – 404 га. У збиранні врожаю прийматимуть участь 120 зернозбиральних комбайнів, в тому числі  90 високопродуктивних, достатня кількість валкових жниварок, зерноочисної техніки, сушарок, автотранспорту. Господарствами району виконано достатній комплекс робіт для отримання прогнозованого врожаю ранніх зернових та зернобобових культур, в достатньому обсязі накопичено паливно-мастильних матеріалів для проведення збиральних робіт.

Разом з тим, залишається недостатнім рівень забезпечення пожежної безпеки в період проведення збиральних робот в агроформуваннях.

З метою якісної підготовки до збирання врожаю і не допущення надзвичайних подій органами Державної служби з надзвичайних ситуацій Троїцького району у липні та серпні 2017 року буде проводитися робота щодо попередження виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій, дотримання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки з керівництвом та працівниками зерноприймальних, сільськогосподарських підприємств та господарств, задіяних у збиранні та зберіганні врожаю.

Агроформуваннями району проводиться робота з виконання законодавчих та інших нормативних актів з питань охорони праці, пожежної безпеки, профілактики травматизму та професійних захворювань.

          Підсумовуючи роботу колегії Олег Володимирович наголосив, що у більшості господарств району проводиться цілеспрямована робота щодо покращення становища в галузі рослинництва, закінчується підготовка до збирання врожаю ранніх зернових культур. Керівникам агроформувань питання  запобігання виникнення надзвичайних ситуацій під час жнив 2017 року необхідно тримати на особливому контролі.

 По закінченню запрошені на колегію директори та представники бізнес структур (ТОВ СП «Нібулон» Лілія  Нікітіна, ТОВ «Троїцьке-Агро»            ТОВ «Аграрно-фінансова компанія» Віталій Галаган, «Лугспецтехсервіс» Роман Андріясов, ПІІ «Глинкор Агрикалчер Украина» Валерій Корнєєв)  виступили з інформацією про співпрацю з аграріями Троїцького району.