Прес-центр6 лютого 2019, 15:02

Питання взаємодії райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування в галузі земельних відносин знаходяться на постійному контролі

4 лютого 2019 року в районній державній адміністрації під головуванням начальника управління агропромислового розвитку відбулася нарад з питання впорядкування земельних відносин в частині оренди земельних ділянок на території району. В нараді взяли участь представники сільських та селищної рад, Держгеокадастру, державні реєстратори центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрації та селищної ради. На нараді були висвітлені питання змін у земельному законодавстві,які набрали чинність з 1 січня 2019 року, орендних відносин, встановлення та зміни ставок земельного податку відповідно до чинного законодавства.

Олександр Шкальний наголосив на тому, що з 01 січня поточного року повноваження щодо розпорядження невитребуваними (нерозподіленими) земельними ділянками (паями) мають виключно сільські та селищні ради. Начальник відділу земельних відносин, комунальної власності та благоустрою Троїцької селищної ради Олена Домашова ознайомила присутніх з нововведеннями у Податковому кодексі України, які вступили в силу з 1 січня 2019 року, щодо методики встановлення ставок земельного податку органами місцевого самоврядування та роботою Троїцької селищної ради зі встановлення таких ставок податку.

Під час наради було наголошено, що районна державна адміністрація і в подальшому надає та буде надавати в подальшому організаційну підтримку органам місцевого самоврядування з питань земельних відносин.