Прес-центр27 червня 2018, 10:06

Питання недопущення надзвичайних ситуацій під час збирання врожаю на контролі у влади

26 червня 2018 року голова Троїцької райдержадміністрації Олександр Іванов провів засідання колегії, у роботі якої взяли участь члени колегії, сільські голови, в.о. старост старостинських округів, начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники сільськогосподарських підприємств району, ЗМІ.

На порядку денному засідання колегії було розглянуто питання «Про комплекс заходів щодо недопущення пожеж у пожежонебезпечний період та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території району».

З даного питання надав інформацію начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр Шкальний, який зазначив, що у більшості господарств району проводиться цілеспрямована робота щодо покращення становища в галузі рослинництва, закінчується підготовка до збирання врожаю ранніх зернових культур та продовжується робота щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час жнив 2018 року. Разом з тим, залишається недостатнім рівень забезпечення пожежної безпеки у період проведення збиральних робіт в агроформуваннях.

Лісничий Троїцького лісництва ДП «Білокуракинське ЛМГ» Сергій Смиков підкреслив, що триває найскладніший та найвідповідальніший сезон – пожежонебезпечний період. У зв'язку з підвищенням температурного режиму та зростанням кількості лісових пожеж, закликаю селищного та сільських голів, в.о. старост старостинських округів Троїцької селищної ради вести роз’яснювальну роботу щодо неухильного дотримуватися правил пожежної безпеки.

Підсумовуючи роботу колегії голова наголосив на необхідності активізації діяльності керівників та працівників відповідних підрозділів у даному напрямку, з метою забезпечення проведення збирання врожаю в оптимальні агротехнічні строки та недопущення надзвичайних ситуацій під час проведення збиральних робіт.

З розглянутого питання були прийняті відповідні рішення.