Прес-центр13 квітня 2021, 15:04

Пілотний проєкт «Телемедицина» реалізовано у Луганському державному медичному університеті

GoLOCAL та Державний заклад «Луганський державний медичний університет» запровадили пілотний проєкт з телемедицини.

До нього приєднано п’ять лікарень у Троїцькому, Булокуракиному, Новопскові, Новоайдарі, Біловодську, де встановлено спеціальне обладнання для зв’язку з центром телемедицини в  університеті.

Центр телемедицини розташований на базі кафедри сімейної, паліативної та військової медицини університету.  Укомплектований усім необхідним обладнанням, а також – мобільним діагностичним комплексом IDIS2GO, що дозволяє медичним працівникам із регіонів спілкуватися з представниками кафедри для консультацій та навчання.

«Викладачі університету долучилися до пілотного проєкту зі створення кабінету телемедицини та будуть курувати програмою. Наразі нами сформований графік регулярних онлайн консультацій, триває тестування зв’язку з лікарнями, в подальших планах – підключення ще семи районних медичних закладів Луганщини», – розповів в.о. ректора Луганського державного медичного університету, декан фармацевтичного факультету, професор Олександр Гудзенко.

З інформацією щодо діяльності Центру телемедицини, графіку проведення консультацій, контактів та методичних рекомендацій можна ознайомитися за посиланням:

http://www.lsmu.edu.ua/home/departments-ua/pislyadyplomnoyi-osvity/simei...

Директор громадської організації GoLOCAL Ігор Комендо наголосив: «Дякуємо нашим партнерам та донору за можливість реалізувати такий важливий для регіону пілот проєкту телемедицини. Ми сподіваємося, що наші напрацювання дозволять у майбутньому розгорнути повноцінну систему телемедицини у Луганській області».

Проєкт «Надання підтримки українським переміщеним університетам внаслідок конфлікту на Сході України і в Криму» реалізовується грантовою програмою громадської дипломатії Уряду США.