Прес-центр4 липня 2017, 11:07

ПІДТРИМКА САМОЗАЙНЯТИХ ГРОШОВІ ГРАНТИ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ І ВІДНОВЛЕННЯ БІЗНЕСУ

11 липня 2017 року в залі райдержадміністрації відбудеться тренінг для людей які опинилися в складних життєвих умовах в результаті військового конфлікту і в той же час мають стійкий намір і бажання змінити своє життя і зайнятися власною справою.

Норвезька Рада з питань біженців (NRC) розпочинає програму надання грошових грантів особам, які опинилися в складних життєвих умовах в результаті конфлікту на сході України. Таким чином NRC сподівається допомогти людям, які бажають розпочати власний бізнес, але не мають для цього достатньо власних коштів.

В рамках даної програми в Луганській області буде видано близько 250 грошових безоплатних грантів в розмірі до 26000 грн на конкурсній основі відповідно до критеріїв уразливості і за результатами оцінки складених бізнес-планів.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити заявку та скласти бізнес-план, які в наслідку будуть оцінюватися незалежною оціночною комісією з виїздом співробітників Норвезької Ради у справах біженців на передбачуване місце ведення діяльності.

Участь у цій програмі можуть взяти такі категорії громадян:

внутрішньо-переміщені особи, які постійно проживають в даному районі;

місцеві жителі, які бажають зайнятися власним бізнесом, організувати мікро-бізнес з нуля;

місцеві жителі або ВПЛ, бажаючі відновити мікро-бізнес, що прийшов в занепад в результаті конфлікту.

Не можуть брати участь в програмі:

люди, що займають керівні посади в органах місцевого самоврядування або близькі члени родини таких осіб;

люди, які вже беруть участь в подібних програмах і отримують фінансову або будь-яку матеріальну допомогу, пов'язану з економічною діяльністю, від інших організацій / агенств ООН;

програма не робить грантову допомогу для розширення або розвитку вже існуючого бізнесу, а також для організації або підтримки середнього або великого бізнесу.

Перед заповненням заявки та бізнес-плану NRC проведе ряд тренінгів, спрямованих на надання базових знань про ведення економічної діяльності, а також про заповнення заявки і складанні бізнес-плану.

Участь у тренінгу не є обов'язковим для отримання гранту. Можна самостійно заповнити заявку, попередньо надіславши запит форму електронною поштою: ua.business@nrc.no

Заповнені заявки повинні бути підписані, відскановані та надіслані на електронну пошту ua.business@nrc.no. Детальна інформація зазначена в самій заявці.