Прес-центр17 червня 2020, 14:06

Підтримка галузі бджільництва на часі

В рамках державної підтримки галузі тваринництва була прийнята Постанова Кабінету міністрів України від 20.05.2020 № 395 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107» («Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)»).

Зокрема Порядок доповнено ще одним напрямком – це дотація за наявні бджолосім’ї.

Завідувачем сектору економічного розвитку та технічного захисту інформації Відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, економічного розвитку та інфраструктури Олександром Бабушкіним роз’яснено механізм державної підтримки бджолярам Покровської сільської ради.

Під час спілкування з бджолярами були означені проблемні питання галузі. Це низька закупівельна ціна на продукцію, врегулювання питання стосовно процедури проведення огляду бджолосімей на пасіках та вартості послуг, що надають спеціалісти ветеринарної медицини.

Відповідна довідкова інформація щодо бюджетної дотації за бджолосім’ї також розіслана органам місцевого самоврядування. Тому більш детальну інформацію можна отримати в сільських та селищній радах за місцем реєстрації пасік.