Прес-центр2 березня 2018, 13:03

Підготовка до весняно-польових робіт в Троїцькому районі

«Завершилася календарна зима, тому сьогодні одне із головних завдань аграріїв району - підготовка та вчасне проведення комплексу весняно-польових робіт 2018 року. Сільське господарство – провідна галузь економіки району та є однією із рентабельних галузей виробництва, питома вага якої в загальному обсязі валової продукції є найбільшою,» - зазначає заступник голови райдержадміністрації Валерій Папуша.

         Аграрії району продовжують активну підготовку по своєчасному здійсненню комплексу весняно-польових робіт.

         За попередніми підрахунками управління агропромислового розвитку райдержадміністрації потреба в коштах на проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році становить близько 190 млн грн. Для забезпечення одерження  прогнозованого врожаю підприємствам на весняно - польові роботи  необхідно 8280 тонн мінеральних добрив, 2062 тонни паливно-мастильних матеріалів, 110 тонн засобів захисту рослин.

         Так, на сьогоднішній день фермерськими господарствами району вже накопичено 94% мінеральних добрив і 55% паливно-мастильних матеріалів, а також постійно уточнюються переліки необхідних засобів захисту рослин. Недостаючи обсяги паливно-мастильних матеріалів та мінеральних добрив будуть завезені протягом місяця. Техніка, яку аграрії планують задіяти у весняно-польових роботах повністю відремонтована.

         Сьогодні одним із головних питань є перезимівля озимих культур, адже збереження озимого клину, технологічні питання догляду за ними в ранньовесняний період і в подальшому є запорукою отримання валового виробництва. Тому аграріями району проводиться постійний моніторинг стану озимих культур.

         Отримання високого врожаю рослинницької продукції можливе тільки на базі якісної підготовки аграріїв до весняно-польових робіт, а саме від забезпечення матеріально-технічними ресурсами, розробки удосконаленої структури посівних площ, використання для насіння високих репродукцій, сівби в оптимальні терміни, раціонального використання мінеральних добрив і засобів захисту рослин від шкідників і хвороб.

На даний час сільськогосподарські підприємства району активно нагромаджують матеріально-технічні ресурси, щоб провести весняно-польові роботи в оптимальні терміни.