Прес-центр31 серпня 2018, 11:08

Підготовка до 2018-2019 навчального року

У Луганській області активно реалізується Регіональна цільова соціальна програма «Освіта Луганщини» на 2017-2020 роки. У 2018 році на реалізацію зазначених у Програмі заходів передбачено 6,8 млн грн з державного бюджету та 2,9 млн грн з обласного бюджету.

У 2018 році з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку осіб з особливими освітніми потребами по Луганській області надано 2,4 млн грн коштів субвенції, які розподілені між 8 територіями області пропорційно до кількості створених інклюзивних класів.

28 серпня 2018 року відбулась регіональна серпнева конференція педагогічних працівників «Забезпечення якості освіти в умовах реформування освітньої галузі Луганщини та Нової української школи», у якій взяли участь освітяни Троїцького району.

Під час конференції обговорювались питання про: «Доступність Нової української школи – якісна інклюзивна освіта», «Позашкільна освіта – виховний ресурс Нової української школи» та «Упровадження дії Закону України «Про освіту» в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».

 30 серпня 2018 року в Троїцькому районі пройшла серпнева конференція працівників освіти району.

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки України. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

Державою здійснено ряд заходів на реалізацію Нової української школи.

«З державного бюджету місцевим бюджетам виділено субвенцію на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2018 році: на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів, що навчаються за новими методиками - 255438,0, на закупівлю сучасних меблів для початкових класів нової української школи - 177141,0, на закупівлю комп'ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів нової української школи - 202853,0.» - зазначила начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська.

З метою забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти в Троїцькому районі «Нова українська школа» у 2018 році, відділ освіти райдержадміністрації, органи місцевого самоврядування та заклади освіти району працювали над створенням сприятливих умов навчання для учнів 1 класу. Особлива увага надається організації умов для гарячого харчування, обладнання приміщень для організації рухливих ігор, ігрових майданчиків, відокремлених туалетних кімнат та гардеробів з обов’язковим виділенням секцій для першокласників.

У всіх класних кімнатах для першокласників шкіл, які підпорядковані відділу освіти Троїцької райдержадміністрації зроблено ремонт. Триває тендерна процедура на закупівлю сучасних меблів, дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання/мультимедійного контенту.

У ході підготовки до нового 2018-2019 навчального року у всіх закладах освіти, які підпорядковані відділу освіти Троїцької райдержадміністрації проведено ремонтні роботи; триває тендерна процедура на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів, що навчаються за новими методиками; триває тендерна процедура на закупівлю сучасних меблів для початкових класів нової української школи на суму; триває тендерна процедура на закупівлю комп'ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів нової української школи.