Прес-центр2 листопада 2017, 09:11

Отримано бізнес-грант для реалізації міні-проекту

Бізнес-грант Норвезької Ради у справах біженців (NRC) для підтримки належного та гідного життєзабезпечення отримав батько-вихователь дитячого будинку сімейного типу Андрій Костромін. На базі родини Костроміних створено дитячий будинок сімейного типу, у якому виховується 6 дітей із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 2 рідних дітей. На виграні кошти родина вже запланувала придбання обладнання для виготовлення шлакоблочних матеріалів, що є метою реалізації бізнес-плану.

Слід зазначити, що NRC надає грошові гранти особам, які опинилися в складних життєвих умовах в результаті конфлікту на Сході України. Участь у  цьому проекті приймали як переселенці, так і місцеві жителі, що бажають організувати мікро-бізнес  або відновити втрачений у результаті конфлікту. Таким чином NRC сподівається допомогти людям, які бажають розпочати власний бізнес, але не мають для цього достатньо власних коштів.

«Дуже важливим є віра людей в економічне зростання країни, що досягається, в тому числі, і завдяки проекту Норвезької Ради у справах біженців. У ході реалізації проекту були проведені  семінари-тренінги та надані консультації, після чого учасники отримали необхідні знання з написання бізнес-плану і відчули, що їх підтримають»,- зазначає начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз.