Прес-центр11 квітня 2021, 12:04

«Окупаційна «влада» так званих «народних республік» пише історію свавілля, терору та приниження людської гідності» – звернення Сергія Гайдая з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів

Вже 30 років у світі відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

11 квітня 1945 року останній в’язень вийшов із воріт найбільшого концентраційного табору – Бухенвальд. Цю подію закарбували у нашій пам’яті, щоб людство ніколи не повторювало таких жахливих злочинів.

На жаль, окупаційна «влада» так званих «народних республік» пише свою історію – історію свавілля, терору та приниження людської гідності.

За офіційними даними, у катівнях на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається 251 громадянин України. Скільки насправді – невідомо!

Серед них – Дмитро Оробій, обвинувачений у «шпигунстві на користь України». У минулому Дмитро – студент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, навчався на факультеті політології та міжнародних відносин. Вступив до вишу у 2014 році, коли почалась війна. Професійне стажування проходив у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації. Мабуть, це неспростовні докази його «злочинів проти «ЛНР». Дарма, що хлопець просто був змушений повернутись додому, до окупованого Алчевська.

Його затримали 16 червня 2020 року, а 5 лютого 2021 року «верховний суд» виніс «вирок» – 12 років позбавлення волі. Від часу затримання рідні його не бачили.

Але й Дмитро, й усі інші бранці Кремля мають знати, що вони не кинуті напризволяще! Україна робить усе можливе для їх звільнення!

Хто забуває уроки історії, приречений на їх повторення. Нагадаю вам ­– тим, хто повторює злочини нацистів, – на воротах сумнозвісного Бухенвальду було написано «Jedemdas Seine» – «Кожному своє». Знайте, покарання за катування наших громадян буде – невідворотне!

Ми обов’язково переможемо! Слава Україні!

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                                                                         Сергій ГАЙДАЙ