Прес-центр17 липня 2019, 17:07

Очільник Луганщини привітав новообраних голів громад за результатами перших виборів 30 червня

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький сьогодні зустрівся з сільськими, селищними головами об’єднаних територіальних громад.

Він привітав новообраних голів ОТГ і побажав їм копіткої роботи задля розвитку громад.

«Будемо разом працювати на благо рідної Луганщини. Упевнений, що ви виправдаєте довіру ваших земляків-виборців», – зазначив голова облдержадміністрації.

Зі свого боку, Віталій Комарницький розповів про його участь у нараді Кабінету Міністрів України, де порушувалися найважливіші питання соціально-економічного розвитку Луганщини.

Життєвоважлива проблема, яка потребує вирішення, це  будівництво залізничної гілки, що забезпечить сполучення п’яти районів Луганщини. Надано завдання опрацювати технічні умови для проектування цього будівництва.

«Ще одне із болючих питань – ситуація на ринку електроенергії та вугільної промисловості, – зауважив Віталій Комарницький. – Я запропонував представникам Уряду приїхати до Луганської області та на місці вивчити проблему».

Також очільник області повідомив, що найближчим часом відбудеться засідання колегії облдержадміністрації, на якій розглядатиметься питання стану доріг державного та місцевого значення.

«Хочу заслухати доповіді про виконані ремонтні роботи, – підкреслив Віталій Комарницький. – Як і куди використовуються кошти, чому досі не проведено жодного тендеру для ремонту доріг загального державного значення, а місцеві дороги – відремонтовані неякісно. Сподіваюсь, отримаю відповіді».

«Також хочу зрозуміти, наскільки ефективно реалізовувались проекти щодо відновлення об’єктів соціальної сфери за підтримки міжнародних донорів», - повідомив він.

Наприкінці голова облдержадміністрації наголосив: «Я обіцяю  підтримку в межах своїх повноважень усім промисловцям, підприємцям, які готові щиро працювати на відродження Луганщини».