Прес-центр29 березня 2019, 14:03

Нарада з питань підготовки для проведення чергових виборів Президента України

У заході взяли участь голова районної ради, заступники голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів апарату райдержадміністрації, селищний та сільські голови, в.о. старост Троїцької селищної ради, керівники правоохоронних органів району.

Голова райдержадміністрації запропонував ще раз детально обговорити питання, що стосуються проведення виборів Президента України на території району, всім представникам органів місцевого самоврядування, службам проінформувати про ситуацію, що склалася.

Прокурор Троїцького відділу Старобільської місцевої прокуратури Андрій Великоцький акцентував увагу на тому, що органи влади не повинні втручатися у виборчий процес, у межах повноважень повинні забезпечувати його безперебійне проходження.

Начальник Троїцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області Олександр Пронін доповів про стан підготовки щодо забезпечення охорони виборчих дільниць, виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації, підтримання на належному рівні стабільного громадського порядку.

Заступник начальника Троїцького міськрайонного сектору Головного Управління державної служби України з питань надзвичайних ситуацій в Луганській області Олександр Терещенко зазначив, що недоліки, які були виявлені під час проведення перевірки технічного стану приміщень 11-12 лютого п.р., задіяних під час виборчого процесу, усунено.

Керівник апарату Троїцького районного суду Віталій Соломін надав інформацію про графік роботи районного суду 30, 31 березня.

Керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Авксентенко інформувала про чергування відповідальних працівників у період з 30 березня по 1 квітня 2019 року з метою забезпечення оперативного вирішення під час проведення чергових виборів Президента України невідкладних питань, пов’язаних з надзвичайними ситуаціями порушеннями громадського порядку та інше.

Голова райдержадміністрації акцентував увагу на тому, що органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування повинні сприяти у межах повноважень якісній організації виборчого процесу. «Безпосередньо в день виборів треба забезпечити контроль за всіма системами життєзабезпечення району електро-, водо-, газопостачанням, зв’язком, які повинні функціонувати без збоїв»- зазначив Олександр Миколайович.