Прес-центр17 вересня 2019, 11:09

На території Троїцького району продовжується акція Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»

16.09.2019 завдяки механізму взаємоінформування та взаємодії у напрямку профілактики правопорушень серед неповнолітніх та захисту прав дітей та тісної співпраці з Троїцьким ВП ГУНП в Луганській області у рамках проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок», з метою надання дітям допомоги в підготовці до навчального року та осінньо – зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням, запобігання дитячої бездоглядності та безпритульності, начальником служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації Наталією Мороз спільно з начальником Троїцького відділу поліції Олександром Проніним було проведено зустріч з учнями та педагогічним колективом Демино – Олександрівського ліцею.

У ході зустрічі, Наталія Володимирівна особливу увагу звернула на те, що початок нового навчального року – це тільки верхівка айсберга проблем пересічної родини, що криються значно глибше − у соціальних та побутових проблемах. Невідвідування підлітками шкільних занять - це одна з найпоширеніших проблем сімей, які перебувають у складних життєвих обставних. У подальшому це призводить до безконтрольності в їхньому житті, невизначеність майбутнього, що згодом відгукнеться схильністю до бродяжництва, вживанням спиртних напоїв або наркотичних речовий, крадіжок, проявів насильства.

Олександр Михайлович наголосив на. тому, що вибухонебезпечними предметами в наші дні можна вважати будь-яку речовину або предмет, які здатні вибухати й завдавати чимало біди тим, хто не вміє з ними поводитись. Найчастіше причина трагічних наслідків криється в повній відсутності елементарних знань правил поведінки при знаходженні вибухонебезпечних пристроїв та різних підозрілих предметів. Особливу увагу було акцентовано на необхідних правилах та порядку поводження при виявленні вибухонебезпечного предмета. Також нагадав учням щодо правил поведінки на дорозі та безпеку пішоходів, зазначивши, що уважний пішохід є товаришем для кожного автомобіліста. На завершення учні отримали подарунки.