Прес-центр5 березня 2019, 16:03

На щомісячній оперативній нараді обговорили актуальні питання життєзабезпечення мешканців району

На нараді особливу увагу Олег Володимирович приділив питанню виплати житлових субсидій населенню у грошовій формі, роботі з учасниками АТО, проведенню комісій з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Заступник начальника Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Світлана Круподеря інформувала щодо перерахунку та призначення місячної пенсії пенсіонерам, які перебувають на обліку. На території району проживає 6927 пенсіонерів, з них 1512 тимчасово переміщена особа пенсійного віку. Середній розмір пенсії пенсіонерів станом на 01.03.2019 складає 2812,0 грн.

Також на заході були обговорені питання працевлаштування населення району; оздоровлення у літній період дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей інших пільгових категорій; проведення виїздів, обстеження матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених сімей з наступним вжиттям відповідних заходів, роботи з недопущення бездоглядності, бродяжництва, правопорушень дітей.

Начальник служби дітей райдержадміністрації Наталія Мороз повідомила, що на обліку у службі у справах дітей перебуває 26 осіб. Проводяться комісії з питань захисту прав дитини, де надається статус дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту. На сьогодні у районі його отримали 130 дітей.

Директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проінформувала про надання допомоги громадянам похилого віку, які потребують стороннього догляду та перебувають у складних життєвих обставинах.

З метою недопущення соціальної напруги серед незахищених верств населення, контролю над ситуацією та підвищення ефективності роботи у відповідних напрямках, Олег Володимирович надав доручення керівникам підпорядкованих структур та звернув увагу на покращення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.