Прес-центр4 грудня 2019, 10:12

На розширеній апаратній нараді у в. о. голови райдержадміністрації обговорили актуальні питання

03 грудня 2019 року під головуванням в. о. голови райдержадміністрації Олега Сліпця за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших органів виконавчої влади відбулась розширена апаратна нарада.

Під час наради керівники звітували про проведену роботу за листопад та окреслили заходи на найближчий період.

Під час наради Олег Сліпець акцентував увагу присутніх на питаннях щодо наповнення районного бюджету та бюджету всіх рівнів, використання бюджетних коштів; перерахунку та виплати пенсії; виплати державних соціальних допомог; аналізу стану безробіття в районі; обслуговування та надання допомоги громадянам похилого віку, які потребують стороннього догляду; забезпечення та захист прав і законних інтересів дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах; попередження злочинності серед неповнолітніх та здійснення контролю за умовами їх виховання.

За інформацією начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірини Гомольської у листопаді звернулося за призначенням усіх видів соціальної допомоги та житлової субсидії 383 особи, призначено соціальної допомоги 134, субсидії 1704. На 1 грудня субсидією користуються 2080 сімей, соціальну допомогу отримують 1153 сім’ї. На обліку в ЄДАРП перебувають 4818 осіб. Безготівкова монетизація призначена 990 особам. Видано 44 направлення на забезпечення технічними засобами реабілітації. Прийнято документи та адресну допомогу 78 внутрішньо переміщеним особам. Продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота щодо порядку призначення та надання населенню житлових субсидій.

Про перерахунок на 01 грудня 2019 року та призначення місячної пенсії пенсіонерам, які перебувають на обліку, доповіла заступник начальника Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Світлана Круподеря, зазначивши, що середній розмір пенсії становить 2700 грн. Всього на території району 6860 пенсіонерів, з них внутрішньо переміщених осіб - 1590. У Привільській сільській раді один раз на тиждень спеціаліст Пенсійного Фонду проводить прийом мешканців Привільської громади, у Центрі надання адміністративних послуг Троїцької селищної ради – щоп’ятниці надаються консультації.

З інформацією про основні показники та види податків, які входять у складову бюджету району виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Севостьянова. Бюджет Троїцького району складає 104,5 млн грн, з них власні доходи 11,9 млн грн, інші 92,6 млн грн (88,6 %) – міжбюджетні трансферти з державного та інших доходів.

У загальний фонд зведеного бюджету району за 11 місяців 2019 року надійшло 11,3 млн грн доходів (без врахування трансфертів) при плані 10,1 млн грн, що складає 112 % до затверджених показників місцевими радами. Понад план одержано доходів 1,2 млн грн. До річного уточненого плану виконання становить 99 %.

Транфертів з державного бюджету до загального фонду місцевого бюджету профінансовано в обсязі 76,9 млн грн.

На видатки за звітний період спрямовано 87,2 млн грн, що становить 86 % до затвердженого плану. Забезпечено фінансуванням усі захищені видатки.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз повідомила, що станом на 01.12.2019 на обліку перебуває 14 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, 22 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом листопада знято 1 дитину у зв’язку з досягненням повноліття, 1 дитину у зв’язку з усиновленням. Поставлено 1. Ведеться робота щодо влаштування під опіку 2 дітей.  У районі функціонує 5 прийомних сімей, де виховується 8 дітей, та 1 дитячий будинок сімейного типу, де проживає 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  5 батьків попереджено про відповідальність щодо належного виховання дітей. Акцентували увагу присутніх на проведення чіткої, системної роботи щодо виконання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Директор Троїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Дородаєва наголосила на особливу увагу, яка приділяється роботі з багатодітними сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, про надання 52 соціальних послуг. Валентина Іванівна повідомила про оголошення акції «Зігрій дітей теплом» із збору одягу та взуття для дітей, звернулась до присутніх про участь в акції.

Про роботу соціальних працівників районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з громадянами похилого віку, про покращення якості надання соціальних послуг надала інформацію директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валентина Ільницька. Станом на 01.12.2019 були надані соціальні послуги 990 громадянам похилого віку. Валентина Іванівна в інформації приділила увагу заходам, проведеним до Міжнародного Дня людей з інвалідністю.

Особливу увагу було приділено питанням освітньої галузі, зокрема, участь дітей в районних олімпіадах, Покровської ЗОШ І-ІІІ ступенів в проекті «Модель ООН»; проведення курсів в умовах Нової української школи для керівників закладів та 1-4 класів, засідання «круглого столу» на базі Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Зміцнення позицій державної мови в культурно-інформаційному просторі» для вчителів української мови та початкових класів. З даних питань інформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська.

Про діяльність закладів культури району та основні напрямки на грудень місяць проінформувала начальник відділу культури райдержадміністрації Зінаїда Гуртяк.

Директор Троїцького районного центру зайнятості Вадим Марченко зауважив, що станом на 01.12.2019 447 осіб мають статус безробітного, усього мали статус безробітного протягом 11 місяців п.р. 1416 осіб. За сприянням районного центру зайнятості працевлаштовані 989 осіб, в т.ч. до набуття статусу безробітного 349 осіб та 640 безробітних осіб. 3 особам надано одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в тому числі 2 учасникам АТО. Протягом 11 місяців статус безробітного мали 22 особи з інвалідністю, з них 9 – працевлаштовані.

Підсумовуючи нараду, Олег Сліпець наголосив на необхідності тримання на контролі роботу закладів охорони здоров’я, освіти, культури, соціальної опіки соціально вразливих категорій населення; належну підготовку та проведення новорічних та різдвяних свят для дітей, участь в акції «Зігрій дітей теплом».

За підсумками заходу керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації надані відповідні доручення.