Прес-центр9 серпня 2019, 08:08

На розширеній апаратній нараді розглянули низку актуальних питань життєдіяльності району

06 серпня 2019 року в.о. голови райдержадміністрації Олег Сліпець провів розширену апаратну нараду з актуальних питань життєдіяльності району, в якій взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, служб району.

Розпочинаючи нараду Олег Сліпець довів до відома присутніх питання, які були розглянуті на апаратній нараді голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького в режимі відеоконференцзв’язку, та основні завдання з цих питань.

У ході розширеної апаратної наради керівники відповідних структурних підрозділів прозвітували з питань, що належать до їх компетенції.

Йшлося про: надходження та використання коштів районного бюджету, стан виплати пенсій в районі та державних соціальних допомог, призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, підготовку закладів освіти до нового навчального року, створення та функціонування сімей патронатного вихователя, надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та зазнала психологічного насильства, визначення напрямків та пропозицій придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, тощо.

Так, начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Севостьянова інформувала присутніх щодо аналізу виконання бюджету району за сім місяців 2019 року. Зазначила, що зведений бюджет району складається з 4 бюджетів: Троїцького районного та 3 сільських. З 4 бюджетів дохідну частину за 7 місяців п.р. виконали 4 (Троїцький районний бюджет – 114 %, Покровська сільська рада – 10 %, Тимонівська сільська рада – 152 %, Тарасівська сільська рада – 105 %).

У загальний фонд зведеного бюджету району за 7 місяців 2019 року надійшло 4764,1 тис. грн доходів (без врахування трансфертів) при плані 4097,8 тис. грн, що складає 116 % до затверджених показників місцевими радами. Понад план одержано доходів 666,3 тис. грн. До річного плану виконання становить 44 %.

Трансфертів з державного бюджету до загального фонду місцевого бюджету профінансовано в обсязі 60136,8 тис. грн.

На видатки загального фонду за 7 місяців 2019 року спрямовано 672731,1 тис. грн, що становить 87 % до затвердженого плану. Забезпечено фінансуванням усі захищені видатки бюджету.

Головний лікар КНП «Троїцьке ТМО» Наталія Кайда інформувала про реформування галузі вторинного рівня медичної допомоги, ефективне використання бюджетних коштів, підготовку до опалювального сезону.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз повідомила, що на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 24 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. У районі функціонує 6 прийомних сімей, де виховується 9 дітей, 1 дитячий будинок сімейного типу. У липні місяці у районі створено та функціонують 2 сім’ї патронатного вихователя, які тимчасово виховують двох малолітніх дітей. У районі на 01.08.2019 надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та зазнала психологічного насильства, - 161 дитині. На квартирному обліку перебуває 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із їх числа. Згідно Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи,придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа ведеться активна робота щодо визначення напрямків та пропозицій придбання житла дітям та особам вищезазначеної категорії. У районі створені місцеві комісії для формування потреби щодо спрямування субвенції.

Директор Троїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Дородаєва наголосила на особливу увагу, яка приділяється роботі з багатодітними сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, питанню оздоровлення дітей.

Заступник начальника Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Світлана Круподеря зазначила, що середній розмір пенсії становить 2659 грн. Всього на території району 6836 пенсіонерів. Також Світлана Миколаївна повідомила, що введена нова послуга «Один дотик».

Про роботу соціальних працівників районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з громадянами похилого віку, про покращення якості надання соціальних послуг 830 громадянам інформувала директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валентина Ільницька.

Особливу увагу було приділено питанням забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», підвищення кваліфікації вчителів, придбанню послуг з доступу до Інтернету закладів освіти. З даних питань інформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська.

Про діяльність закладів культури району та основні напрямки на серпень місяць проінформувала головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Наталія Євсюкова.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Гомольська зазначила, що на обліку в управлінні перебувають 1239 отримувачів усіх видів соціальної допомоги. Субсидією на оплату житлово-комунальних послуг користується 1876 сімей.

Субсидія на придбання твердого палива та скрапленого газу призначена 135 сім’ям на суму 396,6 тис. грн, готівкою отримали 139 сімей.

Оздоровчими та відпочинковими послугами охоплено 622 дитини. На оздоровлення та відпочинок дітей з місцевого бюджету у 2019 році виділено 272,0 тис. грн, у тому числі з районного – 75,0 тис. грн, Троїцької селищної ради – 197,0 тис. грн; використано 193,0 тис. грн.

За І півріччя п.р. управлінням виплачені компенсації, субсидії, усі види соціальної допомоги населенню району у сумі 19700,9 тис. грн.

Директор Троїцького районного центру зайнятості Вадим Марченко зауважив, що станом на 01.08.2019 342 особи мають статус безробітного, усього мали статус безробітного протягом 7 місяців п.р. 1012 осіб. За сприянням районного центру зайнятості працевлаштовані 682 особи, в т.ч. до набуття статусу безробітного 199 осіб та 483 безробітні особи. У 2019 році статус безробітного мали 14 осіб з інвалідністю, з них 6 – працевлаштовані.

Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сватівського міжрайонного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ольга Стрельникова інформувала про ситуацію щодо сказу тварин в районі, наявність безпритульних собак та кішок, які нападають на людей.

Підсумовуючи нараду в.о. голови райдержадміністрації звернув увагу учасників заходу на підготовку об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 роки, дав відповідні доручення.