Прес-центр14 cічня 2020, 15:01

На розширеній апаратній нараді обговорені соціально-економічні питання

На початку наради Олег Володимирович привітав присутніх із святами та проінформував про деякі питання, які розглядалися на апаратній нараді голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая в режимі відеоконференцзв’язку.

В ході засідання керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших органів виконавчої влади соціальної сфери звітували про роботу за грудень місяць та про підведення підсумків роботи за 2019 рік.

На нараді було розглянуто та обговорено ряд питань. Про обслуговування та надання допомоги громадянам похилого віку, які потребують стороннього догляду надала інформацію директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валентина Ільницька.

Про забезпечення та захист прав і законних інтересів дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах; попередження злочинності серед неповнолітніх та здійснення контролю за умовами їх виховання звітувала завідувач сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна Костенко.

Про роботу щодо забезпечення якісної, сучасної освіти та посилення контролю за дотриманням вимог пожежної безпеки у закладах освіти надала інформацію начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська.

Про оптимізацію роботи закладів культури та підготовку до відзначення Дня Соборності зазначила начальник відділу культури райдержадміністрації Зінаїда Гуртяк.

Про роботу з багатодітними сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах, надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту, обстеження матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених сімей проінформувала директор Троїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Дородаєва.

Інформацію про виконання зведеного бюджету Троїцького району за 2019 рік, основні показники та види податків, які входять у складову бюджету району надала начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Севостьянова.

Про стан інфекційних захворювань та проведення відповідної профілактики, забезпеченість лікувальними препаратами доповіла головний лікар КНЗ «Троїцьке територіальне медичне об'єднання» Наталія Кайда.

Про призначення житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг населенню району, монетизацію пільг, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, надання різних видів соціальної допомоги, у тому числі послуг муніципальної няні, проінформувала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Гомольська.

Про облік та реєстрацію у центрі зайнятості, надання консультацій та правової допомоги з питань працевлаштування зазначив директор Троїцького районного центру зайнятості Вадим Марченко.

З питань галузі санітарно-епідеміологічної ситуації в районі та проведення вакцинації тварин доповіла головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сватівського міжрайонного управління ГУ ДПСС в Луганській області Ольга Стрельнікова.

Про роботу та медичне обслуговування людей похилого віку в Троїцькому обласному будинку-інтернаті інформувала директор Троїцького обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів Галина Марченко.

Про перерахунок та призначення пенсії пенсіонерам, які перебувають на обліку, проведення роз’яснювальної роботи з даного питання надала інформацію заступник начальника Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Світлана Круподеря.

Після детального обговорення порушених питань в. о. голови райдержадміністрації наголосив на координацію роботи структурних підрозділів соціального спрямування з органами місцевого самоврядування та громадськості, необхідності проведення роз’яснювальної роботи з питань соціального захисту населення та надав керівникам відповідні доручення.