Прес-центр16 червня 2017, 11:06

На черговій чотирнадцятій сесії Троїцької районної ради розглянуті важливі питання для громад району

 

15 червня 2017 року під керівництвом голови районної ради Сергія Терещенка  пройшла чергова чотирнадцята сесія Троїцької районної ради сьомого скликання, у роботі якої прийняв участь голова райдержадміністрації  Олександр Іванов.

На пленарному засіданні були присутні 21 депутат районної ради сьомого скликання із 26, головний спеціаліст організаційного відділу апарату облдержадміністрації Олександр Тхоренко, керівники підприємств, організацій, установ, агроформувань  району, селищний та сільські голови. Розглянуто 21 питання порядку денного.

У ході підготовки матеріалів до сесії відбулось засідання Президії та постійних комісій районної ради, де детально були обговорені питання порядку денного та погоджено проекти рішень з питань, які виносяться на розгляд сесії. 

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Севостьянова надала інформацію «Про уточнення показників районного бюджету на 2017 рік».

Голова районної ради Сергій Терещенко інформував «Про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Троїцького району»,  «Про внесення змін до рішення сесії районної ради шостого скликання від 23.06.2015 № 35/10 «Про прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селища Троїцького району квартири готельного типу», «Про скасування рішення районної ради».

         Заслухано інформації головного спеціаліста, в.о. начальника відділу культури райдержадміністрації Світлани Васильєвої, яка доповіла з питань «Про затвердження Статуту Троїцької дитячої музичної школи в новій редакції», «Про затвердження Статуту Троїцького районного історико-краєзнавчого музею «Витоки» у Луганській області в новій редакції», «Про затвердження Статуту Троїцької централізованої бібліотечної системи у Луганській області в новій редакції», «Про затвердження Статуту Троїцького районного будинку культури в новій редакції».

          Начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська надала інформацію «Про затвердження Положення про опорний навчальний заклад, порядок проведення конкурсу на визначення опорних навчальних закладів у Троїцькому  районі».

Головний спеціаліст з питань  містобудівного кадастру, в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Юлія Твердохліб доповіла «Про хід виконання та внесення змін до Програми енергоефективності Троїцького району на 2016-2018 роки».

  Головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Яна Некрилова проінформувала «Про підсумки виконання Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2012-2016 роки», «Про Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2017-2022 роки».

 Головний спеціаліст з питань цивільного захисту райдержадміністрації Борис Невінчаний надав інформації «Про підсумки виконання цільової соціальної програми  розвитку вивільго захисту Троїцького району на 2014-2016 роки», «Про цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Троїцького району на 2017-2018 роки».

Голова районної ради  акцентував увагу присутніх на питання «Про внесення змін до рішення одинадцятої сесії районної ради сьомого скликання від 23.12.2016 № 11/4 «Про штатну чисельність та структуру виконавчого апарату Троїцької районної ради VII скликання», «Про затвердження Програми з відзначення громадян України Почесною відзнакою Троїцької районної ради і райдержадміністрації «Троїцька слава» - «За заслуги перед громадою Троїцького району» на 2017-2018 роки», а також звітував про свою діяльність за 2016 рік.

З питання «Про звіт голови Троїцької районної державної адміністрації про виконання райдержадміністрацією делегованих районною радою повноважень за 2016 рік» головуючий зазначив, що звіт голови райдержадміністрації попередньо був заслуханий на минулій тринадцятій сесії районної ради 04 травня 2017 року. Але згідно статті 41 Регламенту Троїцької районної ради сьомого скликання  рішення не було прийнято. У районній газеті «Сельская новь» також було надруковано звіт для ознайомлення. Було запропоновано повторно не заслуховувати даний звіт. Депутати районної ради підтримали пропозицію голови. Питань  та зауважень щодо звіту Іванова О.М. не надійшло. На голосування було винесено проект рішення щодо визнання роботи райдержадміністрації виконання делегованих повноважень районною радою задовільною, який був розглянутий та погоджений депутатами районної ради на засіданнях Президії та   постійних комісій. За результатами поіменного голосування «За» поданий проект проголосувало 15 депутатів, «Утримались» - 4 із 19 присутніх депутатів районної ради при розгляді даного питання (з поважних причин 2 депутати припинили участь у пленарному засіданні).

        З питань порядку денного «Про внесення змін до рішення другої сесії троїцької районної ради сьомого скликання від 15 грудня 2015 року № 2/4 «Про постійні комісії Троїцької районної ради VІІ скликання», «Про присвоєння чергового рангу голові районної ради Терещенку С.І.», «Про преміювання голови районної ради та заступника голови районної ради» прийнятті відповідні рішення.