Прес-центр22 лютого 2019, 11:02

Міжнародний День рідної мови у Покровській загальноосвітній школі

За недовгий час свого існування свято вже стало традиційним, адже це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною й залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

У рамках цього дня у Покровській ЗОШ відбулися заходи, присвячені Міжнародному Дню рідної мови, метою яких було поглибити знання учнів про рідну   мову, її історію; формувати національну свідомість школярів; виховувати гідне ставлення до мови; розвивати пізнавальні інтереси; збагачувати словниковий запас.

У ході заходу пролунали теплі й щирі слова про рідну мову, мелодійні пісні, танці та навіть гуморески у виконанні учнів школи.

Зі словами вдячності до учнів та вчителів школи звернулись перший заступник голови Троїцької райдержадміністрації Олег Сліпець та начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська.

«Мова - духовний скарб нації. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - мова. Мова — найцінніший дар нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те найцінніше, що живе у наших серцях. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу», - зазначив Олег Володимирович.