Прес-центр5 грудня 2017, 14:12

Міжнародний День людей з інвалідністю.

20 років тому Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета такого рішення цілком очевидна: люди з фізичними або психічними недугами повинні відчувати себе повноправними членами суспільства.

Близько 10 % людей, що населяють планету Земля, інваліди. Цифра катастрофічна за своїми масштабами. І, треба визнати, зростає з року в рік. Проблеми інвалідів в кожній державі схожі між собою. Стосуються вони не лише освіти, працевлаштування, але й головної сфери життя – спілкування. Люди з певними вадами ніяково почуваються в колі здорових, бо їм здається, що їх намагаються уникати, щоб не образити зайвим словом чи жестом.

У багатьох країнах світу в Міжнародний день інвалідів проходять спартакіади, в яких беруть участь люди з обмеженими можливостями. Вони демонструють не тільки фізичну силу, але і внутрішні резерви організму, намагаючись довести всьому світу, що можуть жити повноцінно, яскраво і насичено.

В Україні близько 3 мільйонів людей,  які потребують належного ставлення до себе. Вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації         у працевлаштуванні, мати змогу брати участь у соціальному та культурному житті. Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей            непростий  час.

Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії на те, що все буде добре. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року. Як свідчить практика, люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Одним з головних напрямів роботи Фонду соціального страхування України є турбота про тих людей, які в результаті професійних захворювань чи травм на виробництві стали інвалідами праці. На обліку у Сватівському відділенні управління ВД ФСС України у Луганській області знаходиться 259 інвалідів, які втратили своє здоров`я на виробництві. Працівники відділення Фонду допомагають їм інтегруватися в сучасне суспільство, самореалізуватися і духовно зростати, залучають до активного громадського життя (спартакіади, конкурси тощо), забезпечують ефективним комплексом медичної реабілітації, санаторно-курортним лікуванням, аби повернути їх до повноцінного життя.

У цей День Сватівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області приєднується до цієї міжнародної ініціативи і бажає  всім, хто не байдужий до цієї проблеми, сил і здоров’я, засобів і успіху, а потерпілим та їх рідним – доброго здоров’я, щастя, довголіття, родинного затишку, достатку, любові і радості в домі, мудрості і витримки у всіх життєвих випробуваннях.

На знімку: працівники Сватівського  відділення  управління  виконавчої  дирекції  Фонду соціального страхування України у Луганській області під час відвідування інваліда праці Катасонова В.М.

 

 

                      Сватівське  відділення  управління  виконавчої  дирекції

Фонду соціального страхування України у Луганській області