Прес-центр18 серпня 2017, 15:08

Мешканці прифронтового Кримського матимуть оновлену школу, власний санітарний автомобіль та тепло взимку - Юрій Гарбуз провів прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів виїзний особистий прийом громадян у селі Кримське Новоайдарського району, яке майже щоденно потерпає від ворожих обстрілів.

Зустрітися з очільником області прийшло понад 60 мешканців населеного пункту, серед яких: учасник АТО, багатодітна мати та вимушені переселенці.

Всі охочі ставили питання, які найбільше турбують жителів прифронтового села. Лунали питання стосовно відновлення водо- та газопостачання, ремонтних робіт дорожнього покриття, функціонування Кримської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та покращення медичного обслуговування.

Відповідаючи селянам, Юрій Гарбуз зазначив, що шукає шляхи вирішення складної соціально-економічної ситуації жителів Кримського.

Під час обговорення було висунуто пропозицію організувати перевезення учнів Кримської ЗОШ до Новоайдарської обласної санаторної школи-інтернату. Однак батьки одностайно вирішили залишити дітей у місцевій школі. У свою чергу очільник області пообіцяв допомогти з ремонтом та оснащенням закладу. 

«Над відновленням газопостачання у Кримському я працюю протягом останніх двох місяців. Кабінетом Міністрів прийнято рішення виділити 22,5 млн грн з резервного фонду. Півмільйона гривень виділено з обласного бюджету на розробку проекту. У зиму жителі села мають увійти з газом», – відповів на питання щодо газопостачання у населеному пункті Юрій Гарбуз.

У відповідь на скаргу людей на те, що швидка допомога через брак бензину не доставляє хворих до лікарні, голова облдержадміністрації пообіцяв виділити додаткові кошти для забезпечення паливом автомобілів. Також для місцевої амбулаторії буде виділений санітарний автомобіль.