Прес-центр7 березня 2019, 16:03

Луганська область може бути успішною тільки в складі єдиної України, – Сергій Філь

«Луганська область може бути успішною тільки в складі єдиної, соборної та успішної України. Створення гідних, комфортних і якісних умов для життя людей – це кращий аргумент для повернення додому окупованих територій і людей, які там мешкають. Реалізація плану розвитку Луганщини на 2019-2021 роки дозволить побудувати, по суті, новий регіон – успішний, безпечний і прогресивний», – підкреслив Сергій Філь під час засідання Ради регіонального розвитку Луганської області.

За його словами, шлях до успішної Луганщини полягає через децентралізацію. Перспективним планом формування територій громад передбачається утворення 39 об’єднаних територіальних громад. Вони отримають нові можливості для розвитку. Це колосальний ресурс який може і має бути задіяний.

До Плану перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки, який було презентовано під час засідання обласної Ради регіонального розвитку, увійшли пропозиції від усіх 12 районів. Плани розвитку територій пройшли громадські обговорення, відтак громадяни самі визначили напрями розвитку своїх населених пунктів.

Значну увагу було приділено розвитку сфери культури та спорту.

Протягом найближчих трьох років заплановано будівництво 12 майданчиків зі штучним покриттям та капітальний ремонт 5 ДЮСШ.

У Біловодському та Кремінському районах буде збудовано три спортивних комплекси, а у м. Попасна – відкритий комбінований спортивний простір. У м. Старобільськ буде введено в експлуатацію плавальний спортивний басейн.

У планах також реконструкція стадіону «Хімік» у м. Сєвєродонецьк та модернізація спортивної бази «Олімп» у м. Кремінна.

Очільник області  у своєму виступі наголосив, що популяризація української культури на Луганщині – це питання національної безпеки. Отже, підтримка цієї сфери передбачає ремонт і будівництво закладів культури, відродження наших історичних та культурних пам’яток, заохочення творчих колективів і виконавців.

Так, протягом найближчих трьох років у сфері культури Луганщини заплановано капітальний ремонт 11 будинків культури.

Крім того, відбудеться модернізація будівлі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені  С. Прокоф’єва.

Ум. Старобільськ буде зроблено ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури «Особняк». У Марківському районі створять інтерактивний центр всебічного розвитку громади, а у Міловському – комунікаційні майданчики для згуртування мешканців.

«Особливу увагу ми приділяємо посиленню присутності України в інформаційному просторі регіону та співпраці з іншими областями в гуманітарній сфері», – додав Сергій Філь.

З цією метою в області заплановано будівництво радіотелевізійної передавальної станції у Попаснянському районі. Також буде продовжено обмін вчителями та викладачами між закладами освіти Луганської та Львівської областей, оздоровлення дітей Луганщини в інших регіонах.