Прес-центр10 липня 2017, 11:07

ІНФОРМАЦІЯ щодо розвитку підприємництва в Троїцькому районі за ІІ квартал 2017 року

         Програму розвитку малого та середнього  підприємництва в  Троїцькому районі на 2016 - 2017  роки затверджено рішенням сесії районної ради від  22.02.2016 року №5/6.

          У районі зареєстровано 478  суб’єктів малого підприємництва, з них :           8 середніх підприємств, 92 малих підприємства, 378 фізичних осіб – підприємців.

          На 10 тисяч чоловік  наявного населення  припадає 46 одиниць малих підприємств. Чисельність зайнятих у секторі малого і середнього підприємства ( включаючи фізичних осіб – підприємців ) складає 2186 осіб. Зареєстровано 67  селянських господарств, за якими закріплено 30,7 тис. га сільськогосподарських угідь.

          У районі працюють дві громадські організації суб’єктів підприємницької діяльності: місцева громадська організація “Спілка  підприємців Троїцького району” (голова Клочков О.І.) та Асоціація фермерів Троїцького району (голова Кальний С.М.). 

 Розпорядженням голови райдержадміністрації від 19.08.2009 № 408 створена робоча група з питань сприяння розвитку малого і середнього підприємництва з метою координації роботи органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій підприємців у сфері розвитку та підтримки малого підприємництва. У IІ-му кварталі             2017 року проведено 2  засідання робочої групи з питань сприяння розвитку малого і середнього підприємництва з порядком денним:” Щодо обговорення проекту регуляторного акту "Про затвердження Порядку часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за банківськими кредитами, залученими кредитами суб'єктами малого і середнього підприємництва на реалізацію проектів", “Щодо аналізу звернень суб'єктів підприємницької діяльності на "гарячу лінію" з  проблемних питань, які  виникають під час ведення господарської діяльності”.

Протягом ІІ кварталу 2017 року райдержадміністрацією, органами місцевого самоврядування регуляторні акти не приймались.

            За звітний період здійснено 2 виїзди пересувного консультаційного пункту, надано 3 консультації з питань організації підприємницької діяльності.

     Кращі досвіди у сфері малого та середнього бізнесу постійно висвітлюються у районній газеті “Сельская новь” в рубриках “Пульс району” та “Фермер”. У IІ-му кварталі опубліковано 2  статті .

             Розпорядженням голови РДА від 18.05.2011 року №241  призначена  відповідальна  особа за роботу “гарячої лінії”. Зауважень до дії “гарячої лінії” не надходило.

              У ІІ кварталі 2017 року суб’єктам малого підприємництва  кредити не надавались.

             Протягом ІІ кварталу 2017 року  з безробітними проведено                            11 семінарів на теми "Як розпочати бізнес", "Від бізнес ідеї до власної справи",  у яких прийняло участь  157 осіб. У ІІ кварталі безробітні одноразову допомогу  для  започаткування власної справи не отримували.

             У ІІ кварталі 2017 року підприємцям вільні нежилі  приміщення державної та комунальної власності у оренду не надавались.