Прес-центр10 квітня 2019, 10:04

До уваги виборців!

Постановою Центральної виборчої комісії № 893 від 13 вересня 2012 року встановлено порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси.

Кожен виборець, який в день повторного голосування чергових виборів Президента України 21 квітня 2019 року буде знаходитись поза межами населеного пункту, в якому зареєстроване його місце проживання, і не зможе проголосувати на тій виборчій дільниці, до якої відноситься, має право тимчасово змінити своє місце голосування без зміни виборчої адреси.

Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем, де буде перебувати виборець у день виборів. При собі потрібно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України) та документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка з місця роботи, довідка сільської чи селищної ради про місце проживання, договір про право власності на житло тощо).

Для виборців, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя чи на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначаються Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях"  додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування не потрібно, досить пред’явити тільки паспорт громадянина України.

Заяви приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців до 15 квітня 2019 року включно. Дані заяви розглядаються відділом невідкладно, виборцю видається посвідчення про тимчасову зміну місця голосування встановленої форми, яке можна пред’явити членам дільничної виборчої комісії при отриманні виборчого бюлетеня.

Тимчасова зміна місця голосування забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці. Якщо виборець отримав таке посвідчення, а потім передумав змінювати місце голосування і вирішив голосувати за своєю виборчою адресою, необхідно повернути посвідчення у той відділ ведення Реєстру, який його видав. Інакше його не буде у списках виборців за попередньою адресою.

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Троїцької райдержадміністрації під час виборчого процесу працює без вихідних з 8-00 до 17-00 перерва з 12-00 до 13-00.