Прес-центр16 липня 2020, 15:07

До уваги суб’єктів господарювання та населення району!

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» було продовжено дію карантину до 31.07.2020. Через зростання в країні кількості хворих на коронавірусну інфекцію Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» було продовжено дію карантину до 31.07.2020 та подовжено дію карантинних обмежень щодо впровадження маскового режиму та соціальної дистанції.

На деякі види господарської діяльності визначено ослаблення карантинних заходів, але Постановою Кабінету Міністрів України від  20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» залишено без змін встановлену заборону на період дії карантину щодо перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Останнім часом на території району можна спостерігати непоодинокі випадки нехтування встановленими карантинними обмеженнями, як з боку працівників загальнодоступних закладів (магазинів, аптек тощо), так і місцевим населенням, що може призвести до погіршення епідеміологічної ситуації.

Враховуючи зазначене, Троїцька райдержадміністрація вкотре звертається до підприємців та мешканців району щодо необхідності дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та використання заходів дезінфекції.

Нехтування введеними карантинними обмеженнями в період дії карантину може призвести до вкрай негативних наслідків.