Прес-центр9 листопада 2018, 15:11

До уваги мешканців району

На чисельні усні звернення мешканців району щодо недотримання належного температурного режиму в приміщеннях ТМО в опалювальний сезон 2018-2019 років повідомляємо.

Система опалення головного корпусу Троїцького ТМО (збудованого в 1961 році) не реконструювалася протягом всього часу існування будівлі. Впродовж 2016 – 2018 років стан системи опалення не давав змогу навіть підтримувати належну температуру в лікувальних приміщеннях, додатково спостерігалося підтікання теплоносія через множинні дефекти труб та радіаторів. Питання реконструкції системи опалення неодноразово обговорювалось на засіданнях районного штабу з підготовки до роботи в опалювальному сезоні, інших спільних нарадах. Було виготовлено проектно – кошторисну документацію на капітальний ремонт системи опалення та енергозабезпечення головного корпусу Троїцького ТМО, яка неодноразово подавалася на конкурси проектів ДФРР, Європейського банку та інші, але проект не було відібрано до реалізації. У 2017 році вирішено зробити окремий проект на реконструкцію системи опалення, його зроблено, знайдено підрядника, укладено договір. За рахунок районного бюджету в 2017 році виконано роботи на загальну суму 332945,66 грн. У 2018 році подальше фінансування робіт за проектом виявилося неможливим у зв’язку із недостатністю коштів районного бюджету (для завершення робіт необхідно 1075471,45 грн.).

Додатково: Після проведення реформи з децентралізації влади в районі та об’єднання громад ресурс районного бюджету, звідки фінансується Троїцьке ТМО, складається з податку з фізичних осіб тільки з трьох територій, які не ввійшли до складу громад: Покровської, Тарасівської та Тимонівської. Так, за 10 місяців 2018 року одержано 2,8 млн грн, яких ледь вистачає на оплату захищених статей видатків тих бюджетних установ, які залишилися у спільній власності територіальних громад району.

У зв’язку із збільшенням вартості 1 кубометру газу для бюджетних організацій більше ніж на 10% від попередньої тендерну угоду між постачальником та Троїцьким ТМО було розірвано (з урахуванням вимог чинного законодавства) та оголошена нова процедура державних закупівель. Під час її проведення пуск газу неможливий, тому опалення терапевтичного корпусу запрацює по закінченню процедури державних закупівель з визначенням переможця та укладанням нової угоди з ним.

Наразі розглядаються варіанти вирішення цього дуже важливого для району питання, маємо надію, що в найближчий термін воно буде вирішено.