Прес-центр15 травня 2020, 09:05

ДО ДНЯ РОДИНИ ПРОВЕДЕНО «КРУГЛИЙ СТІЛ» З БАТЬКАМИ-ВИХОВАТЕЛЯМИ, ПРИЙОМНИМИ БАТЬКАМИ ТА ПАТРОНАТНИМИ ВИХОВАТЕЛЯМИ

14 травня 2020 року Службою у справах дітей райдержадміністрації проведено «круглий стіл» з батьками-вихователями, прийомними батьками та патронатними вихователями. У районі на сьогодні функціонує 5 прийомних сімей, 1 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 16 дітей та 2 сім’ї патронатних вихователів, в яких виховується 4 малолітні дитини.

У зустрічі взяли участь начальник відділу освіти Троїцької райдержадміністрації Людмила Суська, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Гомольська, директор районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Валентина Дородаєва, старший інспектор ювенальної превенції сектору превенції Троїцького ВП ГУНП в Луганській області Олександр Гребенюк.

Засідання розпочала начальник Служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації Наталія Мороз, яка привітала всіх присутніх з Днем Родини словами щирої вдячності за взяту на себе відповідальність виховувати дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та наголосила, що девіз цієї зустрічі звучить так – «Зберегти, примножити, зміцнити» та запросила всіх учасників до відкритого діалогу.

Кожен із представників прийомних, патронатних сімей та дитячого будинку сімейного типу мав змогу розповісти про себе та свою родину, поділитися своїми здобутками та захопленнями.

У ході зустрічі також порушувалися питання щодо своєчасного проходження медогляду; захисту житлових і майнових прав дітей; виплат одноразової допомоги дітям, які досягли 18-ти річного віку; зміни та нововведення в навчальному процесі 2020 року та ЗНО; виплати державної соціальної допомоги на дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; соціального супроводження прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя; оздоровлення дітей влітку 2020 року.

Захід пройшов в дружній теплій атмосфері, всім учасникам «круглого столу» були вручені приємні подарунки від Троїцької райдержадміністрації.