Прес-центр2 грудня 2019, 11:12

Для українських представників бізнесу реалізується Програма «Fit for Partnership with Germany»

Федеральним міністерством економіки та енергетики Німеччини (BMWi) ініційована Програма для менеджерів «Fit for Partnership with Germany», яка є елементом зовнішньо-економічної політики країни.

На території України Програма реалізується за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, координується міжнародною організацією Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Протягом 2018 року в Програмі взяли участь більше ніж 13 тис. представників підприємств з 19 країн для налагодження контактів та взаємовигідного співробітництва з підприємствами Німеччини.

Програма забезпечує оптимальний баланс учбових занять та практичної підготовки на підприємствах.

Учасники проходять триденний підготовчий семінар у Києві за участі представників німецьких освітніх центрів, під час якого знайомляться з економікою та бізнесом Німеччини, отримують навички зовнішньоекономічної діяльності, удосконалюють свої знання у сфері міжкультурної комунікації.

Чотиритижнева програма перебування у Німеччині включає в себе: тренінги з менеджменту (міжкультурний менеджмент, стратегічний менеджмент, менеджмент персоналу, інноваційний менеджмент), групові відвідання підприємств, індивідуальні зустрічі з потенційними діловими партнерами. Відвідуючи німецькі підприємства, молоді керівники отримують досвід та інформацію з перших вуст, знайомляться з сучасним обладнанням та технологіями.

Через 6-12 місяців після повернення на Батьківщину учасники зустрічаються на постпрограмному семінарі Follow-up, де обмінюються досвідом, розповідають про зміни на своїх підприємствах та про проєкти співробітництва з німецькими партнерами.

Цільовою групою для бізнес-сесії у Німеччині є менеджери середньої та вищої ланки підприємств із зовнішньоекономічним потенціалом різних секторів економіки.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок німецької сторони і включає в себе: оплату житла, харчування (напівпансіон), страхування, поїздки по Німеччині в обмеженій кількості в рамках програми (індивідуальні зустрічі, семінари, виставки тощо).

Детальна інформація про Програму, партнерські платформи регіонах, умови участі, перелік необхідних документів, опис процедури проведення співбесіди розміщена на сайті Програми за посиланням: https://ukraine.managerprogramm.de/програма-для-менеджерів-mp/.

Телефон для довідок: (06452) 4 22 50.