Прес-центр9 листопада 2017, 16:11

День української писемності та мови

9 листопада наша країна святкує День української писемності та мови. Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про освіту». Закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі, але при цьому не порушує гуманітарних прав при здобутті освіти національних меншин, які проживають на території України.

Надзвичайно важливим є налагодження діяльності з підтримки вже усталеної суто української національної свідомості або сприяння її вихованню у громадян України.

Саме на це спрямована «Регіональна програма розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Луганської області на 2016-2018 роки».

До Дня української писемності та мови в Троїцькому районі проведено ряд заходів. Загальноосвітні заклади та жителі району взяли участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності, в центральній районній бібліотеці пройшов літературний мікс «Ти співуча, ніжна і близька», в якому прийняли активну участь учні Троїцької гімназії.

«Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу; найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність! Маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Всебічна підтримка державної мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток - почесна місія кожного громадянина України.

Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене й залишено нам нашими предками.

Наш народ – єдиний. Його мова – це велика основа для єдності всієї держави»,- наголошує голова райдержадміністрації Олександр Іванов.