Прес-центр20 вересня 2018, 15:09

Цивільний захист населення Луганської області

У статті 1 Закону «Про цивільну оборону України» (В редакції, затвердженій Законом України від 24.03.1999 р. №555-XIV) записано: «Кожен має право на захист свого життя і здоров'я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, стихійного лиха та на вимогу гарантій забезпечення реалізації цього права від Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, керівництва підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і підпорядкування».

Луганська область є однією з тих, що потребує посиленого захисту населення в умовах збройного конфлікту. Стратегію розвитку Луганської області до 2020 року, затвердженою розпорядженням керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза від 26.06.2015 №272, передбачено ряд заходів з відновлення безпеки життєдіяльності та економічної реабілітації області.

На виконання зазначених заходів відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 28.11.2016 №724 та відповідно до розділу VIII Регіональної цільової програми розвитку правоохоронної сфери та цивільного захисту населення у Луганській області на 2016-2017 роки для Троїцького МРВ ГУ ДСНС України в Луганській області було придбано  ПК,  ноутбук та  принтер.

Троїцьким МРВ ГУ ДСНС України в Луганській області протягом року проводиться комплекс організаційних і практичних заходів спрямованих на попередження виникнення пожеж в районі.

В Луганській області з початку року було зроблено 810 виїздів груп піротехнічних робіт, обстежено загалом 781,29 га території, знешкоджено та знищено 6480 ВНП (артилерійських снарядів, мінометних мін, ручних гранат, набоїв, тощо). Троїцьким МРВ ГУ ДСНС України в Луганській області було здійснено 1 виїзд.