Прес-центр26 квітня 2019, 13:04

Бесіда на тему «Наркотики і наркоманія –підступній ворог людства»

24 квітня 2019 року спеціалістами служби у справах дітей спільно з представниками ЮПСП Троїцького ВП ГУНП в Луганській області з метою недопущення розповсюдження наркотиків в дитячому середовищі та раннього виявлення дітей, що вживають наркотики з учнями Тополівського ліцею було проведено виховну бесіду на тему «Наркотики і наркоманія –підступній ворог людства» під час якої дітьми було переглянуто відео на тему: «Профілактика наркоманії серед підлітків».

Під час бесіди учням було роз’яснено що наркоманія – це не тільки тяжке захворювання, а й надзвичайно небезпечне соціальне явище, яке поширюється у всьому світі, в тому числі і в Україні. До вживання наркотиків залучаються переважно особи молодого віку. Зловживання наркотиками підриває здоров’я людини, викликає деградацію особи, втрату нею соціального статусу. Вживання наркотиків серед молоді – це досить актуальна проблема сучасного суспільства. На сьогодні, наркоманію відносять до соціальних проблем.

Основною метою проведеного заходу було донести до підлітків небезпеку вживання наркотичних засобів та медико-соціальні наслідки тому що в наш час наркоманії досягла масштабів епідемії. Її поширення йде набагато швидше, ніж вживаються заходи щодо боротьби із цим страшним явищем.