Прес-центр12 липня 2017, 12:07

26 школярів Луганщини з прифронтової зони відпочивають у Трускавецькому військовому санаторії

26 школярів Луганщини з прифронтової зони відпочивають у Трускавецькому військовому санаторії.

 До Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький», що на Львівщині, прибула група школярів із Навчально-виховного комплексу «Кримська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад».

Варто заначити, що Кримське розташоване за кілька кілометрів від лінії розмежування, а через постійні обстріли цього району у Кримському пошкоджено газопровід та лінії електропередач.

Дітей з прифронтових населених пунктів у цьому військовому санаторії прийняли втретє. Зараз до Львівщини завітали 26 дітей у супроводі чотирьох вихователів.

Спеціально до приїзду маленьких жителів Луганщини працівники Центру розробили культурну програму для їх відпочинку. Протягом усього часу перебування діти оздоровлюватимуться, розважатимуться та ознайомлюватимуться з історією Львівщини. Також для юних гостей передбачено виїзди у Карпати.

Літній відпочинок для дітей організували волонтери Олена Розвадовська та Сергій Такмазов, які завітали до навчального закладу та дізналися, який відпочинок для школярів організувало керівництво освітного закладу. Тоді ж вони запропонували 15 червня відправити дітей у дитячий табір «Лісова застава», що під Києвом. На цю пропозицію одразу відгукнулися батьки 25 дітей, які поїхали відпочивати у цей табір. А за кілька днів до повернення наших вихованців додому знову зателефонували благодійники із новою пропозицією щодо оздоровлення дітей у Трускавецькому військовому санаторії.