Прес-центр23 травня 2020, 14:05

25 травня на Луганщині послаблять карантинні заходи – комісія ТЕБ і НС прийняла відповідне рішення

У Луганській області найнижчий рівень захворюваності на коронавірус та стовідсоткова забезпеченість медичних закладів щодо реагування на можливі спалахи хвороби. Тож регіон абсолютно готовий до послаблення карантинних заходів в рамках постанови  Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом
SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» - такого висновку дійшли члени регіональної комісії ТУБ і НС та одностайно ухвалили відповідне рішення.

«З 25 травня відновлюємо пасажирські перевезення автомобільним транспортом по області та на міжнародному сполученні, відкриваємо дитячі садочки, крім  того, дозволяється проведення спортивних заходів до 50 осіб без глядачів та релігійних заходів з певними обмеженнями.

З 1 червня розпочинаємо міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом та залізницею по усіх видах внутрішнього сполучення, але зберігаємо обмеження щодо перевезень між регіонами, в яких не діє послаблення протиепідемічних заходів. Відкриваємо усі заклади фізичної культури і спорту, спортивні зали та фітнес-центри, але  групові заняття не більше 10 осіб», - повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Керівникам місцевих органів влади та структурних підрозділів облдержадміністрації надані відповідні доручення щодо впровадження рішення комісії. Проте, у разі погіршення епідемічної обстановки керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Наталія Романенко має надати пропозиції щодо припинення дії послаблення протиепідемічних заходів або їх перегляду.

Ознайомитись із протоколом засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 23.05.2020 № 17 можна за посиланням: https://drive.google.com/open?id=1fXu9JN9jnf1ub0hOcZFVhQAYP6dMHzld.

 

За матеріалами сайту Луганської ОДА - http://loga.gov.ua/oda/press/news/25_travnya_na_luganshchini_poslablyat_karantinni_zahodi_komisiya_teb_i_ns_priynyala