Прес-центр29 листопада 2018, 16:11

Відбулася розширена нарада щодо введення воєнного стану на території області

Сьогодні, 29 листопада 2018 року  в.о. голови райдержадміністрації Олег Сліпець провів розширену нараду, на якій було обговорено питання щодо введення воєнного стану на території області, за участю силових структур району, селищного та сільських голів, начальників управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників підприємств, організацій, закладів, агроформувань району, представників районних громадських організацій та політичних партій, ЗМІ.

Олег Сліпець довів до відома присутніх, що 26 листопада Глава держави підписав Указ «Про введення воєнного стану в Україні» і в той же день Верховна Рада ухвалила Закон про його затвердження. Згідно з Указом № 393, воєнний стан вводиться на 30 діб, з 26 листопада 2018 року до 26 грудня 2018 року.

Документом передбачається, що воєнний стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Відповідний Указ підписаний також у зв’язку з небезпекою державному суверенітету та незалежності України, її територіальній цілісності та з метою створення умов для здійснення органами державної влади, військовим командуванням, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями наданих їм повноважень, необхідних для відсічі збройній агресії та забезпечення національної безпеки, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

До завершення воєнного стану заборонено відключати від електропостачання об’єкти промисловості, ЖКГ, органів державної влади та місцевого самоврядування, військові об’єкти, об’єкти правоохоронних та контролюючих органів, водопостачання та водовідведення, котельні, медичні установи, транспортні мережі.

Старший лейтенант Білокуракинсько-Троїцького об’єднаного військового комісаріату Володимир Кондаков повідомив, що часткову мобілізацію буде проведено тільки в разі її оголошення Президентом України. На даний момент плануються лише короткострокові навчальні збори оперативного резерву першої черги (ОР-1).

Головний спеціаліст з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Борис Невінчаний проінформував присутніх про те, що на території району знаходиться 33 захисні споруди, 26 з яких знаходяться на території селища, а 7 в інших населених пунктах району. Балансоутримувачам захисних споруд надіслані листи з дорученням щодо поліпшення стану їх утримання та приведення до задовільного  санітарного стану для можливого укриття та прийому населення.

«Всі силові структури переведені на посилений варіант несення служби, ситуація в районі стабільна та контрольована. Усі заходи, які проводяться в районі, спрямовані на підвищення рівня безпеки громадян. Ніяких заходів, що обмежуватимуть конституційні права жителів району, не впроваджуватимуться»,- наголосив Олег Сліпець.